Weekend Kho Phi Phi!
Om half 9 vertrokken we vanuit Khura Buri naar Phuket. Deze busreis duurde ongeveer 4 uur en toen nog 1,5 uur met de boot. Wat een heerlijk zon op de boot. Ik denk dat we rond 3 uur aankwamen in Kho Phi Phi, wat een drukte van jawelste. Maar goed we hadden heerlijkliggen zonnenop de boot dus wewaren weer enigsinds opgeladen van de lange reis. Als eerste zijn we op zoek gegaan naar een slaapplaats voor ons 7en.
Deze hadden we al echt snel gevonden, toen ons allemaal klaargemaaktom gezellig ergens een hapje te gaaneten. Het werd het restaurant The pirates. Voor mij werd het de sandwich met heerlijke frietjes :)! Genieten dus..! Laura was die dag jarig, maar voelde zich helaas erg beroerddus het was een twijfelgeval of we wel of niet nog een drankjezouden gaan doen die avond, maar voor we het wisten kwam het met bakken uit de lucht met daarbij ook nog onweer en bliksem!Na een half uur te hebben gewacht was onze keus echter snel gemaakt en zijn we lekker naar onze kamer gegaan. Maar poeh wat een tocht haha, serieus veel van de straten stonden al zo goed als blank!We stonden voorwe het wistengewoon in Kho Phi Phi met onze enkels in het water. Het wat stonk het, maar niet teveel over na denken en rennen maar!
Lekker bedtijds gaan slapen, zodat we volop konden gaan genieten van onze gehele zaterdag inKhoPhi Phi.
Zaterdag zijn we allemaal rond 9 uur opgestaan en gaan ontbijten, met alweer brood poeh wat eenfeest het moet niet gekker worden!
Toenvertelde de man van de appartementen dat als we wilden snorkelen weecht naar Runtee beach moesten gaan, dit was ongeveer 3 kwartier lopen. Dit hebben we geweten, want wat een tocht!
Wat veel en stijletrappen in die hitte, zeg onze conditie werd wel even op de proef gesteld zeg! Gelukkig ging het bij iedereen van ons redelijk goed en kwamen we uiteindelijk boven. We waren spontaan vergeten watwe hadden moeten doorstaan om daar boven te komen, want wat een uitzicht! Te mooi om te beschrijven gewoon.
Na hier wat foto's van te hebben gemaakt hebben we onze tocht verder gezet naar Runtee beach.Maar voor we het wisten liepen we in de bush bush vol enge dieren. Haha serieus gewoon in onze korte broekjes, jurkjes en hempjes. Want dit hadden we totaal niet verwacht, maar voor we het wisten waren we al midden in de bush bush en was een weg terug niet meer echt een optie. Maar wat een muggen ook zeg, iedereen is helemaal lek gestoken.
Het was me een een klim en klouter tocht, maar wat een topavontuur zeg! Ik vond het serieus leuk. Iris, Laura en Yvette liepen voorop dus hun waren al iets eerder op het strand en vertelde ons toen dat ze gewoon een Leguaan van 1,5 meter lang hadden gezien midden op het pad. Ik dacht dat ze me voor het lapje hielden, maar nee!
Het was ook zeker geen verantwoorde tocht haha, want achteraf kwamen we erachter dat iedereen met de boot naar Runtee beach ging haha, top! Echt weer een actie voor ons, maar had het zeker niet willen missen!
Toen op het strand aangekomen en zeg wat een mooi strand,het klopt wat ze zeggen want het is inderdaadecht eenmooi bounty eiland! We zijn al snel het water ingedoken en jaja geloof het of niet maar ben de zee in gegaan met alle vissen en heb zelfs gewoon gesnorkelt :)!
Weer een mooie en indrukwekkende ervaring erbij, maar het klopt toch niet helemaal wat ze zeggen over vissen want ze waren helemaal niet bang en kwamen best dicht naar je toe! En toch kunnen ze ook echt bijten, want Iris is gebeten door een vis. Het deed niet echt veel pijn, maar schrok er wel even van haha maar toch zijn we nog lang in het water gebleven.
Ik denk dat we rond 5 uur de boot terug hebben gepakt. Toen ons even snel opgefrist en klaargemaakt voor een leuke avondje in Phi Phi. Weer heerlijk gegeten dit keer spaghetti bolognese. Nog even geshopt in de vele winkeltjes daar en toen een cocktail gaan doen op het strand. Heerlijk even het verstand op nul en gezellig gekletst en gedanst. Maar toch mistten we Khura Buri een beetje, want het leek weer spontaan op een stapvakantie, zeg want wat waren er veel mensen dronken en wild aan het dansen!
Maarwel een leuk en gezelligavondje:)!
Zondag was onze laatste halve dag hier..en deze hebben we vooral ingevuld met winkelen, heerlijk :)!
Ik zeg het was een perfect weekend met mooie en veel nieuwe ervaringen :)!
ps: vgt c gehaald woehoe :D! Eindelijk!
Veel liefs en knuffels.
Hee Steef, wat een gave verhalen allemaal zeg! Fijn dat het daar zo goed bevalt en zo leuk is. Geniet er nog lekker van, ben nu al benieuwd naar je volgende verslag.
Groetjes Silvie
Lieve Steef,
Super zo'n tocht door de bush en zomaar de zee in met al die vissen!
je hebt je toest hebt gehaald,heerlijk, proficiat!
Wanneer gaan jullie rond toeren? Zal toch wel bijna zo zijn.
Doei meis, dikke knuffel
Heey Steef,
Wat heb je weer een boel ervaringen meegemaakt! Van serieus lesgeven, culturele verschillen in de opvoeding, dankbare kindjes tot en met een heuze tocht door de bushbush en een ouderwetse ladies' night out! Klinkt goed:)! En wat fijn dat je al jouw toetsen ook gehaald hebt. Geniet ervan, meis! Veel plezier met jouw volgende avonturen! X Nathalie
Lieve Stefanie,
Wat een leuke ervaringen weer. Zelfs twee verhalen dit keer! Door jouw verhalen reis ik een beetje mee. Leuke foto's ook, vooral die van een stralende Stefanie tussen de kinderen. Geweldig dat je zo geniet van alles! Heel veel liefs en knuffels uit een koud en vooral mistig kikkerland.
En natuurlijk Gefeliciteerd met het behalen van je vgt c toets. Wat een opluchting!
Heey Steef! Ik lees dat je je VGT hebt gehaald, kei goed!!!! Proficiat!!!! Maar weer een leuk verslag....dit is meer een ontspan en bijtank weekend geweest lees ik al wel.....shoppen, strand, cocktails en zelfs dansen, ik ben jaloers :)!
Maar de beesten daar zijn net iets anders als onze mieren hier he ;)....hahaha...
Deze dame heeft BTW een te vet feest jurkje gekocht, dusssss moeten die snel nuttig maken als jij terug bent ;)!
XXX liefs,
Imke
Poeh Steef....bij de vorige mail schreef ik al: als ik je nog maar herken, maar ik begin steeds meer te twijfelen. Bijna vissen in je mond tijdens het snorkelen, rennen over straat terwijl je tot je enkeks in het vieze water staat, leguanen in de bush waar jij door heen loopt, klimmen om de top te bereiken. Waar een reis naar Thailand je al niet toe brengt.
Maar....gelukkig ook lekker eten ( ik lees bijna continue dat het lekker is) stappen, winkelen, bijna op z'n Nederlands maar dan wel met een lekker temperatuurtje.
Nu even serieus Steef...als ik jouw stralende lach zie op de foto's, vooral de foto's met en tussen de kinderen, dan weet ik dat je geniet van deze stage en dat je blij bent dat je deze beslissing hebt genomen. Ongelooflijk leerzaam denk ik, in al zijn facetten.
Blijf geniten en alle inderukken opzuigen, want voor je het weet is het 9 December en voor het weer hoef je nu ECHT niet terug te komen, want hier is het grijs, grauw en water koud.
Lieve groetjes vanuit het bos in Vught. Tanny
oh....en nog vergeten...PROFICIAT met je toets!!
Hoi Stefanie en andere dames,
Wat een leuke verhalen op al jullie sites! En die regen, ongelooflijk! Veel pedagogisch plezier gewenst bij het project! Groeten aan allemaal!
Haha je weet dat die vissen daar tanden hebben he!!! ;)
Ha dikke doos!
Wat een heerlijke verhalen! Wij eten lekker al 2 weken lang vis! wat zal het vanavond worden :)? haha
Maar wie weet, lust je straks ook wel gewoon vis, aangezien je nu ook wel eens dingen eet die je niet lekker vindt ;)
Ik ben zo trots op je dat je daar bent en alles doet en dan ook je toets nog hebt gehaald, super!
Geniet er nog van.. The time flyes when it's nice!
Love you lieve steef
dikke kus eva
Weer geweldig mooi om via jouw leuke verhalen met je mee te mogen reizen en mee te genieten van je ervaringen en te lezen dat jij er zo van geniet, prachtig!
Proficiat met het resultaat van je vgt!!
He Steef, blijf genieten!!
Knuffels vanuit Apeldoorn
Haha Stefke, lekker bezig hoor! De ene na de andere angst wordt overwonnen :) Heel leuk om te lezen allemaal.. En gefeliciteerd met je toets!
x Linde
Ha Steef, de eerstvolgende fruitvliegjesplaag kan je nu ook wel zelf te lijf gaan. Leguanen van 1,5 meter, het moet niet gekker worden. Liefs Karin
Hay Steef,
Goh, ik heb vanavond al je reisverslagen zitten lezen, wauw, wat een belevenissen allemaal.
Je maakt wat mee daar in Thailand.
Geniet nog volop van je stage en ik lees de volgende belevenissen weer!
X uit het Apeldoornse van Esther
Hoi Steef,
Heb van ome Jan, jouw mail adres gekregen, en al
jouw verhalen gelezen, wat een ervaring super leuk
allemaal! Geniet er nog van.
Groetjes uit Groesbeek xxx Jose
Liefke,
Ik geniet zo van je avontuur!
Gun je het ook zo!
Blijf verbazen, genieten...
Dikke xxxxxx van iedereen hier,
Marjan en Peter.
Ha stefke!!!!
wat een goede verhalen zeg en suuuuper gefeliciteerd met je VGT! YES eindelijk ;)
Veel plezier nog en succes in de vrije week
xxx