Khura Buri
Hoi Lieve allemaal,
Bedankt voor al jullielieve berichtjes :)!
Maandagochtend zijn we opgehaald door Karen de contactpersoon van ons projectin Thailand. Ze was erg enthousiast en vriendelijk en vertelde veel over onze projecten.
Na ongeveer 2,5 uur gereden te hebben zijn we aangekomen bij onze kamer..we dachten al oh help dit belooft wat, maar wonder boven wonder viel het allemaal reuze mee en hebben we serieus een grote kamer met twee twee persoonsbedden, perfect voor ons 3en!
De badkamer is wat kleiner, maar opzich ook prima te doen en ook hebben we nog een klein balkonnetje waar we mooi onze kleren te drogen kunnen leggen als we ze gewassen hebben.
Toen zijn we in de avond met zijn 5en uiteten geweest met Karen. Het eerste echte Thaise maal..het viel mee gewoon rijst met kip en een beetje groente!
De volgende ochtend zijn we naar het kantoor van Andaman gegaan en zijn we naar het project gegaan van Laura en Iris het was helaas niet mogelijk om ook nog bij ons project te gaan kijken. Maar hun project was geweldig..we smolten serieus weg! Wat een lieve kinderen en zo dankbaar, geweldig! We waren op slag verliefd en werden wel erg nieuwsgierig naar ons eigen project!
Woensdag dan eindelijk op weg naar ons eigen project..het is een grote school met ongeveer 120 kinderen. Ze hebben zes klassen en een Birmese klas. We werden geintroduceerd aan de leraren en voor we het wisten stonden we al Engelse les te geven. Het was een beetje ongemakkelijk, omdat we zelf niet gedacht hadden dat we al meteen les moesten geven en ook zat de lerares te kijken zonder iets te zeggen.
We waren aan het einde van de dag een beetje teleurgesteld, omdat het dus echt lesgeven is en wij dit eigenlijk niet zozeer wilden. En of dit nog niet erg genoeg was kwamen we s'avonds terug in ons appartementwaar ik me heerlijk wilde douchen maar zojuist de schrik van mijn leven kreeg! Een gekko in de badkamer! Ik heb geloof ik alles bij mekaar gekrijst hallelujah! Wat was ik bang, maar gelukkig hebben we de stoere Yvette bij ons en die was bikkel genoeg om hem weg te jagen..! Helaas een korte nachtrust gehad, want het idee dat ze in onze kamer konden zitten vond ik NIET BEPAALD een prettig idee! Dat was echt een moment van oh help hoe ga ik dit overleven, maar gelukkig ging het de donderdag al beter en hadden we een geweldige dag op onze stage. We mochten namelijk les geven aan de Birmese kinderen wat een geweldige leuke en lieve kinderen! We hebben met ze gedanst, gespeeld en liedjes gezongen. Ze wisten serieus niet wat ze overkwam en waren door het dolle heen :)!
Het is hardverscheurend om te zien dat ze echt worden achtergesteld ten aanzien van de Thaise kinderen, zij moeten het poetswerk doen en hebben op twee dagen langer les en worden gewoon gedrilt. Dit merkte we toen we het abc met ze aan het opzeggen waren, ze dreunde het maar op en toen ze vervolgens iets op moesten schrijven en we ze vroegen of ze de letter T op wilde schrijven ze gewoon niet wisten welke letter we bedoelde, omdat ze gewoon weg erin gestamptworden om het abc te zeggen en niet te begrijpen welke letter de T is en bij welk woord deze letter kan passen.
Van 3 tot 4 is het speeltijd voor de kinderen, soms hebben alleen de Birmese kinderen dan les en de Thaise kinderen mogen om die tijd altijd spelen. Maar gelukkig mochten de Birmese kinderen deze middag ook van 3 tot 4 spelen en hebben we heerlijk met ze gespeeld. Ze vonden het geweldig en wij ook!
Door zo iets kleins merk je hoe geweldig ze aandacht vinden, want vandaag knuffelde ze ons weer en zwaaide elke keer naar ons. We weten niet goed of dit gebruikelijk is, omdat we dit geen een leraar zien doen, maar goed wij vinden het geweldig :D!
Vandaag hebben we les gegeven aan grade 1,3,4 en 6. Het is apart om te zien dat bijvoorbeeld de kinderen van grade 4 meer snappen en kunnen dan grade 6.
Wel zijn de Thaise kinderen ook lief hoor, maar je merkt dat ze veel meer teruggetrokken en verlegen zijn dan de Birmese kinderen. Al met al zijn het redelijk lange dagen van 7 tot 4, maar toch is het lesgeven redelijk leuk.
Maar nu hebben we lekker weekend en gaan we morgen rond 3 uur naar de stageplaats van Amy en Noortje. Zij lopen stage op een weeshuis hier ongeveer 1,5uur vandaan. We gaan dan met die weeskinderen een bootje maken met een kaarsje erin die ze vervolgens in de zee laten. Daarna gaan ze een Thaise dans doen en gaan we daar eten. Erg leuk dus, ben benieuwd! Vervolgens blijven we daar slapen en gaan we de volgende ochtend ontbijten met zijn allen en naar het strand :)! Heerlijk misschien toch enige bruinheid op komst :D! Woehoe er is hoop!
Het weer is hier wisselend, nu regent het bijvoorbeeld erg hard maar vaak is het bewolkt en rond de 30 graden, opzich prima dus! Helemaal als ik hoor dat het in NL ijzig koud is ;)!
Volgende week gaan we weer heel de week Engelse les geven op stage en de week erna gaan we nog voor het laatste weekje naar een ander project. Namelijk een project met erg arme Birmese kinderen, ik kijk er alnaar uit want het is geweldig om die kinderen een lach op hun gezicht te bezorgen :)!
En dan op naar het rondtrekken!
Veel liefs en knuffels voor jullie allemaal,
Stefanie
Btw casustoets van de minor gehaald :D! Nu nog wachten op de vgt..help!
heerlijke verhalen steef! Ga zo door!
End ie Gekko's kun je wel aan ;) zij zijn banger voor jou dan jij voor hen :)
love you! xxx
gefeliciteerd met je casustoets en dat na al die vraagtekens of was dat met de vgt?
kus kus kus gr martie
Leuk Steef, blijf genieten van alles!
Liefs
Lieve Stefanie,
Weer zo'n leuk verhaal! Ik heb het met plezier gelezen. Grappig, dat je het lesgeven leuk vindt. En geweldig dat je zo geniet van de kinderen! Gefeliciteerd met je casustoets. Heel veel liefs en knuffels uit het koude kikkerland.
Heerlijk verhaal om te lezen. Volgens mij redden jullie het wel op project! Veel plezier!
Heb je verhaal weer met een lach op me gezicht gelezen. Ik zie jou daar al helemaal staan bij zo'n gekko!! Haha heerlijk idee!!
Gefeliciteerd met je toetsen en die vgt komt ook wel goed ;) Eerst lekker genieten daar en school komt over 4 weken wel weer ;)
Xx
Wat een indrukken allemaal... Geniet ervan. x
Liefke,
Ik ben trots op je!
Geniet van je verhalen en je liefde voor de kinderen.
Proficiat met je school-succes...en alles gaat goed
komen; dat voel ik.
Koester ieder moment daar, want het is uniek!
Liefs en dikke XX,
Marjan en Peter.
Lieve Steef,
Wat mooi om al je verhalen te lezen..Nu komt mijn eigen avontuur naar Afrika ook weer helemaal naar boven joh.
Ga super genieten, ben benieuwd hoe je het vond in het weeshuis met de kinderen.
Kus
Klinkt super steef! Geniet ervan!
Dikke kus
Een Stefanie die veel meer kan/wil eten dat ze tot nu toe gedaan heeft....een Stefanie die met gekko's in haar slaapkamer kan slapen....een Stefanie die Engelse les gegeven heeft....een Stefanie die voor haet eerst een 10uur durende vlucht gemaakt heeft....als we nog maar herkennen Steef! En...ook al heb je de laatste 2 weken verschillende keren gedacht " Oh nee he, hoe overleef ik dit" je hebt het tot nu toe steeds overleefd, dus dat geeft
hoop voor de toekomst Stefie.
Blijf leren, alles in je opnemen,maar vooral ook genieten.
XXX Tanny
Lieve Steef,
Wat fijn om te horen dat je zo je plekje hebt gevonden. Ik kan me voorstellen dat het hartverscheurend is om die kinderen zo te zien en zeker als er zo'n groot verschil zit tussen de Birmese en de Thaise. Misschien dat jullie ze nog wat letters kunnen leren.
Lieverd, lekker genieten. Het is een onvergetelijke ervaring!
Dikke kus
P.s denk er maar aan dat die gekko's banger zijn voor jou dan jij voor hen
We hebben je verhaal met plezier gelezen hier in Angola.
Zijn het kinderen van Birmese vluchtelingen???
Stef geniet ervan.
Liefs ook van Guus